Ibland kommer Björklund med bra förslag

Det är inget tvivel om att Jan Björklund är regeringens mest okunniga och inkompetenta minister. Han föreslår ständigt saker som gör skolan sämre och sämre, orättvisare och orättvisare.

Men tro det eller ej, han lyckades förra veckan få ur sig ett bra förslag. Regeringen och Björklund vill nu ordna så att papperslösa barn ska kunna få gå i skolan:

Regeringen öppnar för papperslösa barn att gå i skolan. Utbildningsminister Jan Björklund säger att en utredning ska tillsättas. Han räknar med att förslaget kommer att bli lag.

Visserligen ska bara en utredning tillsättas. Men förhoppningsvis blir resultatet i slutändan att alla barn som finns i Sverige har rätt att gå i skola.

Intressant?
Bloggat: Kaela,
Borgarmedia: SR, SVT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • neon

    Men det är ju ett jättebra förslag, NOT! Det innebär ju i slutändan att det blir ännu fler barn i redan överfulla klasser som skall dela på redan undermåliga resurser.

    Personer som vistas i landet illegalt, gömda och/eller papperslösa, är det just av en anledning. De saknar giltiga skäl att vistas här. Alla åtgärder som ökar möjligheten att vistas här illegalt, skapar problem både i samhället i stort, men också bland dem som faktiskt har giltiga skäl att stanna här.

  • Siddu! Ibland hittar även en blind gammal militär ett korn!