Utslagna vårdcentraler – usel privatisering

Precis som förväntat leder den göteborgska varianten av vårdval och privatisering av vårdcentraler till en kapitalförstöring och nedläggning av många vårdcentraler på grudn av bristande patientudnerlag. Det var uppenbart redan när det hela presenterades att det skulle bli på det viset.

Mest listningar fick förstås den offentliga vården. Av de privata så fick Carlanderska sjukhuset flest. Inte så förvånande då det är ett av Sverige äldsta privata sjukhus. Det har nämligen sen starten för så där 100 år sen genom domationer från familjen Carlander, SKF:s grundare, varit privat. Även i övrigt är det främst centralt belägna privata sjukhus som är etablerade sen lång tid som fått många listningar.

Sammantaget innebär det hela vad jag kan förstå en förskjutning av antalet vårdcentraler på så sätt att det blir fler vårdcentraler i rika områden. Och sämre vård för fattiga på samma gång som det blir bättre för folk med mer pengar och resurser.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements