Diktator och kuppledare i liberalernas ledning

Roberto_micheletti_01Den internationella organisation i vilken folkpartiet och centerpartiet ingår har valt en kuppledare, tillika ledare för en diktatur, till vice ordförande. Det handlar om Liberal International Congress som valt in diktatorn i Honduras, Roberto Micheletti, i sin ledning. Han tog makten i en statskupp som fördömts av en enig värld, USA:s president Obama, EU, FN och OAS.

Det är väl symptomatiskt för partier som centerpartiet,  folkpartiet och deras internationella kompisar kanske. Att de stöder odemokratiska kuppregimer alltså. De liberala partierna tycks ju ha väldigt lite till övers för demokrati, vi vet ju alla att de stött FRA-lagens införande och alla liknande lagar i Sverige. Och nu stöder man alltså en diktator genom att legitimera honom genom inval i sin internationella organisation.

Läs också: Obamas kupp i Honduras

Intressant?
I media om Honduras: SVD, DN, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Diktator och kuppledare i liberalernas ledning”

 1. Udda ”diktator” som inte ställer upp i omval. Dessutom agerade han enligt konstitutionen när han (och rättsväsendet) avsatte en president bröt mot konstitutionen (enligt landets konstitution är detta grund nog för att avsättas). Hmm, han kanske inte är så mkt till diktator ändå.

  Men det är klart, Zelaya var ju vänster; då är ju allt tillåtet.

  1. Apan: Zelaya är liberal och inta alls vänster. Dumheter att påstå nåt sånt. Jag har inte mycket till övers för Zelaya heller om jag ska vara ärlig.

   Varken Micheletii ller Zelaya tillåts ställa upp i val. Micheletti kan inte ställa upp i omval då han aldrig blivit vald till president. Och nej, Zelaya hade inte brutit mot nån konstitution. Det är bara löjligt av dig att påstå det. Tror du Obama och de andra borgerliga organisationerna hade protesterat då? Och hade han gjort det skulle han väl avsatts genom en formell process och inte genom en militärkupp? Eller?

   Micheletti tog initiativ till en militärkupp. Det var vad som hände. Men jag antar att du gillar militärkupper och militärer, bara de inte är vänster.

 2. Fina lögner, Apan.

  1) Det är inte enligt konstitutionen att kidnappa en folkvald ledare och i nattetid flyga honom ut ur landet. Allt utom laga rättegång.

  2) Det är inte enligt konstitutionen att en icke-folkvald militärjunta tar makten i ett land när den enligt lag skulle lämnats över till vice-presidenten om presidenten bevisats – i laga rättegång – ha brutit mot grundlag.

  3) Det är inte enligt konstitutionen att stänga oppositionsmedier vilket Amnesty beskrivit.

  http://www.amnesty.org/en/library/info/AMR37/007/2009/en

  4) Det är inte enligt konstitutionen att förbjuda alla offentliga möten, införa utegångsförbud samt döda oppositionella som Amnesty också skriver om:

  http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/news/increased-abuses-honduras-given-green-light-executive-decree-20090930
  http://www.amnesty.org/en/news-and-updates/several-reported-dead-honduras-turmoil-20090925

  5) Att en person i en militärjunta inte är flaggfigur gör honom inte till en demokrat när han ersätts av nästa person i juntan.

  Högern har alltid stött diktaturer och du gör det mycket tydligt. Det var högern som stödde Saddam Hussein då han bombade kurder med giftgas och vi andra demonstrerade mot honom. Det var högern som stödde Pol Pot och krävde att han skulle representera Kambodja i FN när Vietnam avsatte honom. Moderaterna gick till våldsamma attacker mot Pol Pots avsättande. Det var högern som stött militärjuntorna i Spanien, Grekland, Chile, Guatemala, Colombia och alla de andra diktaturerna.

  Så fort militär får styra blir högern till sig i byxorna. Äntligen får den där otäcka vänstern skjutas ihjäl utan att åtal väcks. Äntligen slipper man bry sig om fattiga, minimilöner och jordbruksreformer. De senare som alltid varit orsaken till krigsförklaringar och militärkupper. I allt från Vietnam och Indonesien till Haiti och Chile.

  Du är inget undantag Apan. Ännu en som föraktar demokrati och vill ge ett stöd till de militärer som utbildats vid amerikanska School of Americas, Kupp-skolan.

Kommentarer inaktiverade.