Socialliberaler fram i opinionen

Det socialliberala borgerliga parti som går under det missvisande namnet miljöpartiet går framåt i den svenska opinionen. Det är ett parti som ofta missuppfattas som ett parti på vänsterkanten, men det är fel. Partiet är anhängare av kaptalism, privatiseringar av gemensam egendom och motståndare till mycket av den arbetarvänliga lagstiftning som finns i Sverige. Man har dock vänt sig mot ökad repression och övervakning.

Kort sagt innebär detta ett borgerligt liberalt parti med vissa sociala ambitioner. Det är förmodligen det senare tillsammans med ökat miljöintresse som gör att partiet går fram i opionionen. Men miljön och klimatet räddas inte av miljöpartiets lösningar som ofta innebär att vanligt folk, arbetare, får betala. För propbelemet är att de privatiseringar och den kapitalism som miljöpartiet omhuldar faktiskt inte kan lösa klimatproblemen.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Det politiska året slutar lovande, Olofsson gräver ner sig, SD backar & Reinfeldt i medias skottlinje « Röda Berget()

  • Precis som de flesta andra partier verkar mijöpartiet i huvudsak i politikens mittfält, och visst partier är icke-socialistiskt. Det som utmärker partiet från andra är:

    – Profileringen i miljöfrågor (…om sakinnehållet i partiets politik skiljer så förfärligt mycket från anda partier är kanske inte helt säkert)

    – Profilering av att vara ”annorlunda”. Ett exempel är att man inte har ”partiledare” utan man har ”språkrör” (…och dessutom två stycken)

    Att miljöpartiet nu går fram är mycket en profileringsfråga och allt annat hade varit märkligt när klimatfrågan har och har haft en så framträdande roll på agendan. Problemet för miljöpartiet, och andra ”enfrågepartier”, kommer när de även skall verka inom och anvara för andra områden. Profileringen blir svårare och de opinionsmässiga fördelarna mindre.