Rasistiskt mordförsök på imam

Man kan inte annat än misstänka att den eller de personer som försökte mörda en imam i Malmö på nyårsaftonen haft rasistiska islamofobiska motiv. Förmodligen har man uppmuntrats till att försöka mörda imamen genom all uppmärksamhet kring Sverigedemokraterna och rasismen hos överklassen i Vellinge.

Aftonbladets publicering av en rasistisk, islamofob debattartikel av Jimmie Åkesson, ledare för Sverigdemokraterna har medverkat till att legitimera islamofobi och rasism i Sverige. Vellingemoderaternas och de rika Vellingebornas rasism har också medverkat till samma sak. Dvs att islamofobi och rasism legitimeras och blir mer normalt. Sådant gör det lättare för mer obehagliga element att försöka mörda och att mörda folk.

Mordförsöket på imamen i Malmö kan vara början på en likande händelseutveckling som vi såg i början av 1990-talet med John Ausonius och hans seriemord på invandrare. Då var det rasisterna i Ny Demokrati som legitimerade sådana som John Ausonius. Då var det Ny Demokrati som kom in i riksdagen med hjälp av rasism med följden att det blev fler överfall och mord på invandrare. Nu är det risk för att vi får in ett annat rasistparti i riksdagen och det ökar också risken för fler mord på invandrare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements