Fler varnade poliser är ett tecken på att polisen blir bättre

Att fler poliser varnas och fälls för diverse överträdelser är ett bevis på att polisen utvecklas i positiv riktning. För det krävs att andra poliser anmäler och vittnar mot kollegor för att poliser ska varnas och/eller åka fast för nåt. Det betyder att fler anmälningar och varningar innebär att det finns poliser som inte längre accepterar att deras kollegor begår fel. Kårandan håller alltså på att brytas ner och polisväsendet öppnar sig mot omvärlden. Det är en mycket positiv utveckling.

Fler varnade poliser är alltså inte ett dåligt tecken utan ett bra tecken. Felen har alltid funnits där, men nu får allt fler av de poliser som begår fel betala för det. Vilket är bra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Advertisements
 • Michael

  Ja om polisernas moral demoraliseras har vi en livsfarlig utveckling.
  det är bra att dom håller koll på varandra och moralen såsom sig bör.

  Om förtroendet för polisen försvinner lär det inte ta lång tid innan riktiga upplopp.
  En bra polis ska ha medkänsla , känsla för rättvisa rättfärdighet och en hög moral gällande skyddande av liv och inte vilja slå på minderåriga och ungdomar med batonger.
  Dom är ju på något sätt ett föredömme för lagboken självt.

 • Michael: Minns inte om det var Sjöwall & Wahlöö eller Chandler som skrev något i stil med ”polisyrket kräver den högsta personliga kvalitet, tyvärr finns det inget i yrket som appellerar till den sortens folk”. Så vi blir tvungna att nöja oss med ett genomsnitt. Med alla de fel och brister som vi alla har.

  Alltså måste skyddet mot missbruk ligga i ”systemet”, ”rutinerna”. Av Anders post tycks det som om systemet i någon mån börjar fungera. Det har det definitivt inte gjort förut.

 • Jag hoppas du har rätt!