Ledande person i M-falangen skjuten

En person i ledande ställning i den ena av de två gangstergäng som krigar i Malmö har skjutits. Han har dock inte dött. Han anses tillhöra det ledande skiktet i M-falangen och har alltså fallit offer för en attentatsman som förmodligen är från K-falangen. Den nu skjutne är misstänkt för mord på storebrodern till den som anses vara ledaren i K-falangen. Flera ledande figurer i de två gängen släpptes nyligen från fängelse och häkte. Något som gjort att polisen räknat med att attentat, mord och mordförsök skulle ske.

Gangsterkriget i Malmö verkar alltså fortsätta med oförminskad styrka och polisiära åtgärder verkar inte hjälpa. Kanske dags att pröva något nytt? Kanske mer sociala åtgärder i kombination med polisiära åtgärder Man kan naturligtvis inte låta bli att gripa, åtala och döma misstänkta brottslingar, men det behövs uppenbarligen nåt mer för att komma åt den organiserade brottsligheten och de krig som dessa med jämna mellanrum ägnar sig åt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Fan, jag trodde det var en moderat du menade!

    • Anders_S

      Ja du Niklas, det hade varit uppseendeväckande. Men gangstergängen i Malmö bär namn efter de ledande familjerna i gängen, Masovic resp. Kupa.

  • Kommunist- och Moderatfalangerna. 🙂

    Det är tragiskt det som sker. Skottlossningar på öppen gata. Det är livsfarligt för de boende i området.

  • Håller med, det är vidrigt. Allt en konsekvens av kapitalismen.