Bra förslag från Tobias Billström

Migrationsminister Tobias Billström presenterar idagDN Debatt ett bra förslag om asylsökande. De ska få arbeta från första dan de befinner sig i Sverige. Det är i grunden ett bra förslag, men han hade kunnat låta bli allt innehållslöst retoriskt svammel som förekommer i debattartikeln i DN.

Att kunna arbeta från första dagen man är i Sverige  innebär att det blir lättare att komma in i det svenska samhället. Det minskar segregationen och utanförskapet som många flyktingar och invandrare kan uppleva eller känna av.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Bra förslag från Tobias Billström”

 1. kommentarerna slogs av på dn….
  Faktum är att förslaget kan SE bra ut. ,men innebär ju fri arbetskraftsinvandring. dvs kom hit , sök asyl, arbete under tiden migrationsverket undersöker och få boende på förläggning. Dvs vi skulle få en strid ström av lågavlönade som skulle ta de få jobb av den typen som finns för outbildade, jobb som så väl behövs till de som redan kommit hit.
  Hur ska man hantera det?
  ett exempel är bärplockarna , de skulle med detta få fritt boende och plocka bär till låg lön.

  1. mankan: En asylsökande från Thailand skulle med all säkerhet avvisas ganska omedelbart. Så sker med många asylsökande redan idag. Så det är knappast ett problem. Inte heller skulle inflyttningar öka av nån annan orsk. Har du sett den strid strömmen av folk som vill gör skitjobba föringa pengar alls strömma n från de fattiga EU-länderna. Sanningen är nog att förslaget inte skull betyda ett skit för hur många som kommer hit.

 2. Det blir inga jobb därför att det inte finns några!. Istället kommer det att skapar något som förmodligen kommer att kallas ”asylintroduktionssysselsättning” att skattefinansieras parallellt med praktik, instegsjobb, positiv särbehandling etc. Alltså inget produktivt, men en utmärkt åtgärd för att fiffla med integrations-och arbetslöshetsstatistik. ”Bra förslag”? Bevare oss väl!

  1. BTM: Det är bra att flyktingar har laglig rätt att arbeta. Att det inte finns jobb är ett annat problem som också måste lösas.

 3. ”BTM: Det är bra att flyktingar har laglig rätt att arbeta. Att det inte finns jobb är ett annat problem som också måste lösas”.
  Nej, det är inte ett annat problem. Det är det som ÄR problemet.

Kommentarer inaktiverade.