Gigantiskt hisingssvin skjutet

Onekligen kan man få en del associationer av en sådan formulering. Är det en höjdare på Volvo som blivit skjuten kan man tänka? Inte Leif Johansson i så fall, han verkar inte direkt vara nåt svin. Direktör och företrädare för storkapitalet, javisst. Men svin, nej. Och inte är det nån annan bildirektör eller Volvo-direktör som blivit skjuten heller. Inte heller nån hamndirektör, även om de under senare år gjort sig kända för att uppträda som svin ibland.

Eller kanske det är en Torslandanazist? En del av dem är ju garanterat svin, kanske inte alla, men säkerligen någon. Menn, nej det är ingen sådan som blivit skjuten heller. Inte heller handlar det om att den svindlande golfkassören blivit skjuten. Han hör ju inte hemma på Hisingen fastän han nog på nåt sätt kan betrakta som ett svin. Ingen människa överhuvudtaget har blivit skjuten. Men ändå ett svin, ett vildsvin, ett riktigt svin på 217 kilo från Ragnhildsholmen (relaterad till nåt medeltida kungligt svin kanske?)

Intressant?

Advertisements
  • Vad jag förstod sköts grisen med en 6,5:a laddad med en ganska ”blöt” rådjurspatron från en stor svensk tillverkare.

    Något att tänka på för alla kaliber-fantaster som beväpnar sig med handburna kanoner och grottar ner sig i laddata och expansionstabeller m.m. innan de ska skjuta vanliga vildsvin, för att de är så ”hårdskjutna”.
    Strunta i de 30 timmarna ni lägger på vapenteknik och ta 10 minuter till att kika på en anatomisk skiss av ett vildsvin. Hjärta och lungor är placerade lite längre fram och avsevärt lägre i kroppen jämfört med hjortdjuren. Hårdskjutningen beror på att ni skjuter på fel ställe i grisen!

    Många älgar på 800 kg och mer har fallit med 6,5:or, det är var kulan sitter som avgör.

    Detta sagt så får jag erkänna att jag jagar gris med 30-06.