Två gripna för misshandeln av Fredrick Federley

Säkerhetspolisen har gripit två personer misstänkta för överfallet på riksdagsledamoten Fredrick Federley.

Personerna var anhållna i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och grov stöld. Gripandena gjordes på två olika adresser i Stockholm och skedde lugnt och odramatiskt. Om eventuell häktning kommer att beslutas senast den 26 sept.

Under utredningen råder förundersökningssekretess. Därför kan varken Säkerhetspolisen eller förundersökningsledaren Tomas Lindstrand, chefsåklagare vid Åklagarkammaren för säkerhetsmål, ge någon ytterligare information.

Att brottet utreds av Säpo får mig att tro att det troligen finns ett politiskt motiv med i bilden. I vilket fall som helst är det nog att betrakta som ett så kallat hatbrott. I så fall troligen med homofobiskt motiv. Eventuellt har förövarna då också nån slags koppling till högerextrema miljöer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. Enligt senare information från Säpo så ska det inte finnas något hatbrottsmotiv och därmed ingen koppling till högerextremism heller DS.

Advertisements

3 Replies to “Två gripna för misshandeln av Fredrick Federley”

  1. Föresten Fredrick Federley är politiskt aktiv och har tidigare blivit utsatt för hotelser därav säpos inblandning. Hade det varit högerextrimister inblandade så hade detta nog redan läckt ut

Kommentarer inaktiverade.