Hosni Mubaraks tid är utmätt

Men Omar Suleiman är inget alternativ. Omar Suleiman var tidigare chef för Egyptens säkerhetstjänst och innan dess chef för den militära underrättelstjänsten. Han är en marionett, en av USA:s handgångna män. Om Mubarak avgår och ersätts med Suleiman innebär det ingen skillnad. Det är en förlängning av Mubaraks regim, en förlängning av en regim som är USA:s lakej.

USA och Barack Obama har uppenbarligen tagit sin hand från Hosni Mubarak. Något som säkerligen betyder att han avgår inom kort. Han kommer enligt USA:s plan att ersättas av Omar Suleiman. Huliganer och civilklädda poliser kommer att dras bort från gatorna, situationen lugnar ner sig, militären dras bort. Demonstranter, folket, slutar välla ut gatorna, man behöver ju arbeta och äta också, man kan inte demonstrera varje dag hur länge som helst. Och Mubarak har ju fallit.

När gatuprotesterna ebbar ut så kommer kontrarevolutionen. Omar Suleiman är den vet hur man gör. Det har USA lärt honom. Folk kommer att mördas, folk kommer att försvinna, arresteras i sin hem. Om folk inte är på sin vakt så kommer diktaturen i Egypten att leva kvar. Bara med andra män i ledningen och fortfarande som USA:s lakejer.

Det är enbart det egyptiska folket själva som kan hindra en sådan utveckling. Genom att fortsätta agera, fortsätta ta sken i egna händer, demonstrera, protestera, strejka osv.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund, Röda Malmö, Kildén & Åsman, Löwdin, Annarkia, Jinge,
Borgarmedia: AB1, 2, 3, 4, 5, SVT, SVD1, 2, 3, DN, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Glöm inte att demonstrera idag. Stockholm: Sergels Torg 14:00, Göteborg: Gustaf Adolfs Torg 14:00, Malmö: Möllevångstorget 13:00

Advertisements

4 Replies to “Hosni Mubaraks tid är utmätt”

Kommentarer inaktiverade.