Orimligt att döma killarna till skadestånd för skolbrand i Torslanda

Det är enligt min åsikt helt orimligt och direkt kontraproduktivt att döma de tre ungdomar som brände ner Torslandaskolan till skadestånd. Eftersom de aldrig kommer att kunna betala något skadestånd  överhuvudtaget så innebär en sådan dom bara att de döms till evigt utanförskap. Alternativen för killarna om de döms till skadestånd blir att leva ett liv helt i den svart ekonomin. För annars kommer de inte att ha en vettig chans till en rimligt liv. Eller så får hela skadeståndet skriva av och vad är då meningen med en skadeståndsdom.

Det kan ju också vara så att det hela egentligen handlar om vilket försäkringsbolag som ska betala. Killarnas eller kommunens? Något som i praktiken inte spelar nån som helst roll och något som inte borde kräva en rättegång och dom för att göra upp. Jag tycker dock att domen i tingsrätten var rimlig. Står den fast i hovrätten, vilket jag finner sannolikt, så faller också alla eventuella skadestånd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Orimligt att döma killarna till skadestånd för skolbrand i Torslanda”

 1. Så du tycker det är helt rimligt att man kan elda upp vafan som helst och inte behöver betala för sig på något sätt?

  1. Jag tycker inte det är rimligt att man eldar upp nånting mer än ved och annat som ärt till för det. Jag tycker inte heller det är rimligt med den US-amerikanska modellen med stora skadestånd.

   1. Stora skadestånd… man får betala för det man har förstört. Hur orimligt är det?
    Att en skola går på 100 mille är kommer väl knappast som en chock för någon, Skulle någon på rent jävulskap elda upp min bil eller hus så är ju det minsta jag kommer kräva honom på beloppet som en ny bil eller hus kommer att kosta.

    1. Det viktiga är att det inte händer igen och att grabbarna kan leva ett bra liv. Inte vem som betalar. att döma grabbarna till ett liv i brottslighet och svartjobb är ju inte rimligt. Eller tycker du att man från samhällets sida ska tvinga folk att bli brottslingar?

     Nej, du kommer att kräva försäkringsbolaget på de pengarna.

     1. Vänta nu, dom blev brottslingar i samma sekund som dom tyckte att det var en smart ide att tända på bilen. Samhället tvingar ingen att bli brottsling, jag ser inget fel i att dom får betala för det dom har förstört. Visst sen tar väl försäkringsbolagen initialt smällen men miffona måste ju få betala sin del av kakan med.

      Att det inte händer igen är något vi aldrig kan vara säkra på, har man väl gått över gränsen så tror jag chanserna att dom hittar tillbaka till rätt sida är mycket små. Elda bilar är inget man gör för att busa lite, går man i sådana tankar så tror jag man är rätt förlorad från början.

Kommentarer inaktiverade.