Håkan Juholt – vem är det?

Håkan Juholt ska tydligen föreslås till socialdemokratisk partiledare. Ett uppenbart oväntat val av en ganska okänd politiker för de flesta svenskar som väl vad jag förstår varken innebär en vänstervridning eller högervridning utan en slags tillbakagång. Till det som varit. Han kommer med all sannolikhet också att bli vald, för sådan är ju socialdemokraternas tradition. Den som valberedningen föreslår blir vald.

Jag uppfattar i alla fall Juholt som en traditionell socialdemokrat av samma modell som de socialdemokrater som styrde det socialdemokratiska partiet när jag var liten. En av samma modell som Tage Erlander, Ingvar Carlsson, Sven Andersson, Lennart Geijer, Arne Geijer, Gunnar Sträng, Göran Johansson, Torsten Henriksson osv. En nyare upplaga av gråsossen helt enkelt. Håkan Juholt har dessutom som försvarspolitiker god kontakt med militären och militärens underrättelsetjänst MUST (inklusive KSI, det tidigare IB) och det är ju också en tradition från de tidigare socialdemokratiska ledare jag nämnt.

Om detta är bra eller dåligt för socialdemokraterna som parti vet jag inte, men förmodligen är det bättre än nån av alla de bleka högerkandidater som figurerat i debatten. Såna som Tomas Östros, Mikael Damberg och Sven Erik Österberg gör ju ingen glad. Personligen tror jag ändå kanske att en mer utpräglad vänsterkandidat som Lena Sommestad hade varit bättre.

Så har ju också Håkan Juholt mustasch och det är ju normalt ett bra tecken även om det i detta fall är lite oroande med tanke på likheten med Josef Stalins mustasch.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Peter Andersson, John Johansson, Johanna Graf,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements