Hells Angels förlorade skattetvist

Del 8 av 10 i serien Kriminella mc-gäng

Världens och Sveriges ledande kriminella mc-gäng, Hells Angels MC (HA), förlorade idag en skattetvist i  Värmlands tingsrätt. Domen är mycket viktig då det handlar om huruvida polisen och/eller Skatteverket kan beslagta dyrbara ägodelar även om det finns Hells Angels-märken på dem. Domen kan bli prejudicerande, men det är inte helt avgjort då domen kan komma att överklagas till hovrätten:

Det handlar om en guldring och ett tungt hängsmycke, utformat efter Hells Angels bevingade dödsskattesymbol. Smyckena togs ifrån en medlem med skatteskulder på 5,9 miljoner kronor och obetalda parkeringsböter i samband med en razzia mot avdelningen i Karlstad.

[…]

Hells Angels Motorcycle Corporation (HAMC) överlagade beslutet att ta smyckena i mät för att täcka statens fordringar. På tisdagen lämnade dock Värmlands tingsrätt överklagandet utan bifall.

För att bistå svenska Hells Angels i rättssaken hade chefen för Hells Angels Motorcycle Corporation, Joe Pedersen, flugits in från USA. Hells Angels Motorcycle Corp är det bolag som HA bildat för att tillvarata mc-klubbens varumärkesrättigheter. I många rättegångar mot HA-medlemmar har dessa hävdat att föremål som beslagtagits i deras hem i själv verket ägts av Hells Angels och bara lånats eller hyrts ut till den åtalade. Tingsrätter har flera gånger dömt till Hells Angels fördel i sådana mål, när det alltså handlat om att polisen beslagtagit grejer som man anser ha köpts med svarta pengar. Domen i Värmlands tingsrätt betyder nu att man i all fall kan ta sådana saker om det handlar om en skatteskuld.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Automatvapen funna vid razzia mot Hells AngelsTopdogz blir en del av Outlaws MC >>
Advertisements
  • Anonym

    Hmm… Vad får staten ut av att beslagta dom grejerna. Det är ju knappast som dom kan sälja dom direkt. Vem skulle våga gå runt med en sån runt halsen om man inte var med i HA