Skottlossning i södra skärgården

Det kan låt osannolikt att södra skärgården ska drabbas av ohämmad skottlossning. Men icke desto mindre är det sant. Visserligen pratar vi då inte om ungdomsligister, gangsters eller rånare, inte heller om poliser utan om militärer. Militären vill ha möjlighet att skjuta så mycket man vill i skärgården. Eller ska vi säga att Nato vill kunna skjuta så mycket man vill i Göteborgs södra skärgård. För det är förmodligen det som det handlar om.

Av ganska naturliga skäl säger befolkningen på öarna i södra skärgården nej till detta. Framförallt de på Brännö på vars mark huvuddelen skjutningarna ska äga rum. Det hela innebär bullerstörningar, minskad rörlighet,  minskad tillgång till naturen, störningar för fiske och friluftsliv, störningar för turism, hinder för utveckling samt utbyggnad av service och boendemöjligheter. Allt för att makthavarna och militären i Sverige vill leka med de stora gossarna, Nato. allt för att Sverige ska kunna vara med och kriga i onödiga och brutala krig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements