Facebookägare blir rik på nymoralism

Facebook är ur moraliskt synpunkt ett stort problem med sin obehagliga US-amerikanska variant av nymoralism där nakenbilder inte tillåts liksom inte heller kyssar mellan personer av samma kön och mycket annat. Till och med kända konstverk av kända konstnärer har sorterats ut på grund av Facebooks bisarra och underliga moraluppfattning.

Nu är det iofs inte ett problem enbart på Facebook utan denna nymoralism och nakenhetsfobi märks även på andra ställen som exempelvis badhus där många (främst yngre) inte längre duschar och tvättar sig nakna utan har badkläderna på. Ofta i strid med badhusets regler. Regler som finns för att begränsa bakteriespridning och smuts. Hygienen blir alltså sämre på grund av folks bisarra nakenhetsfobi och en nymoralism som jag inte kan förstå på annat sätt än att det är något som kommit från USA.

Men uppenbarligen fungerar denna nymoralistiska attityd bra på Facebook som är mycket lönsamt för ägarna. Så lönsamt att Mark Zuckerberg bland annat kunnat köpa sig en lyxvilla för motsvarande 45 miljoner kronor.

Under senare tid har Facebook också plågats av ett annat problem än nymoralism. Nämligen spam i olika former som exempelvis icke-existerande Usama Bin Laden-filmer och mycket annat konstigt. Enligt media har spamfloden på Facebook svämmat över på senare tid.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements