Det kommer att ta slut

– Jag vet inte vad man ska säga, det tar ju aldrig slut, säger Svenåke Berglie, vd för FKG, branschorganisationen för underleverantörerna. (GP)

Detta säger Berglie med anledning av Saab och Spykers spruckna avtal med Hawtai Motors. Han har dock fel. Det kommer att ta slut. Den dagen Vladimir Antonov och Victor Muller har lyckats snilla undan alla de pengar de vill tvätta rena eller sno från banker och stater så kommer hela Saab-tjafset att ta slut. Fabriken stängas, folk bli utan jobb, leverantörer och långivare utan pengar. Så blev det med Rover i England och så kommer det att bli med Saab Automobil. Det har stått klart ända från den stund som GM ville sälja företaget. Regeringen (representerad av Maud Olofsson), facket och kommunen (ledd av en tidigare fackgubbe på Saab) har spelat med i detta smutsiga och meningslösa spel som ändå inte kommer att leda till att fabriken blir kvar. Det enda som kommer att ha hänt är att Antonov och Muller gjort sig själva rikare.

Istället för att engagera sig i det förvirrande, smutsiga och bisarra spelet kring en ny köpare till Saab Automobil borde regeringen redan från början ha tagit över fabriken. Inte för att sats på biltillverkning utan för att satsa på miljö- och klimatvänlig produktion. Kanske  i hop med en stor satsning på en modernisering och utbyggnad av det svenska järnvägsnätet. Ett infrastrukturpaket där bilfabriken kunde ställts om till att tillverka produkter för att användas i detta. Då hade vi använt våra gemensamma, statliga, resurser på ett bar och vettigt sätt.

Som staten, facket och kommunen nu agerar fungera man bara som hantlangare till oseriösa fifflare och spekulanter som Victor Muller och Vladimir Antonov.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

3 Svar på “Det kommer att ta slut”

  1. Jag antar att du föröker vara ironisk. problemet med det är att facit finns. Allt som hittills hänt kring Saab har hänt förut. Med brittiska Rover. Precis allt. Saab-affärerna är en blåkopia på dem. Victor Muller har tidigare lurat till sig pengar från olika stater och banker. pengar som sen försvunnit och bolag lagts ner. Han har tidigare berikat sig på fiffel och lurendrejeri. Två saker som tyder på att det förmodligen är dags för nåt liknande igen.

Kommentarer är stängda.