Vilka kläder man har spelar väl ingen roll för demokratin

Årets hittills larvigaste artiklar om riksdagen och riksdagsledamöterna har nu producerats av SVD. Förmodligen ett resultat av den så kallade sommartorkan. Artiklarna handlar om att det är bristande respekt för demokratin att ha jeans eller skinnjacka på sig. Eller att inte ha kavaj. Sånt jävla larv. Vilka kläder man har på sig har inget som helt betydelse för demokratin.

Ena riktiga pajasartiklar har SVD presterat. Det enda parti som tycker att ledamöternas klädsel har nåt med demokrati att göra är ett pajasparti som i realiteten har mycket liten respekt för demokrati och människors lika rättigheter och värde, nämligen sverigedemokraterna. Människors lika rättigheter och värde som ju ihärdigt förnekas av partiet på alla sätt och vis, bland annat på partiet rasistiska webbsajter, ingår i motsats till klädsel i det som är väsnetligt för demokratin.

Dessutom tycks kritiken mot klädseln som Sverigedemokraterna har delas av en del sossar. Pajassossar måste jag nog säga. Vilka tomtar.

SVD borde för sin del ägna sina journalistiska resurser åt viktigare saker. Som regeringens taskspeleri med fifflare och lurendrejare kring Saab, som att privatiseringen och vinstkraven inom sjukvården leder till dödsfall osv.

Intressant?
Bloggat: Hell-man,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Skrev till sagda Ann Wolgers och delgav henne min syn på saken.

  • Pingback: Skjorta, kavaj och röda byxor « Magnus Andersson()

  • Kan tyvärr inte instämma, även om jag håller med om att det är en larvig debatt. Att klä sig väl bör inte ens vara uppe för diskussion, det bör vara en självklarhet. Kläderna man har på sig förmedlar mycket, det håller du nog också med om, även fast vi kommer från olika sidor av det politiska spektrat.

  • Kläderna förmedlar mycket. Jag själv är alltid prydligt klädd om jag ska till banken, på möten osv. Jag skulle ha kavaj i riksdagen. Utan tvekan. Men inte slips. Det har jag bara på bröllop och begravningar.

    Men jag är emot tvingande regler om klädsel.