Hyggligt stor marijuanaodling

I Mexico har soldater påträffat en rejält stor marijuanaodling. Hela 120 hektar och den beräknas kunna producera 120 ton marijuana på ett år. Jag har sett stora hampodlingar, som det heter när man odlar cannabis för tillverkning av snören, men inget i närheten av detta. Jag så dem på 1970-talet i nuvarande Makedonien (Fyrom) och på den tiden innehöll även sådan hampa sådan mängder aktiva substanser att det fungerade som knark. Numera finn sorter utan aktiva substanser.

Mexico har såväl marijuanodlingar som opiumodlingar och står för en stor del av den cannabis och det heroin som konsumeras i USA. Landet är också genomförselland för kokain från Colombia till USA liksom den huvudsakliga leverantören av metamfetamin, MDMA (ecstasy) och amfetamin till USA. De tre sistnämnda knarksorterna tillverkas också i USA.  Genom att Mexico är så central för narkotikasmuggling och tillverkning för den US-amerikanska marknaden så plågas landet av uppgörelser, krig mellan olika gangstergäng, av en korrumperad polis och militär samt massvis med våldsamma dödsfall.

Den nu påträffade jätteodlingen av marijuana i delstaten Baja California kommer med all sannolikhet att förstöras.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements