Det är väl klart att nåt är ruttet i Göteborg

Socialdemokraten Endrick Schubert menar att de många mutskandalerna och mutaffärerna i Göteborg ger en falsk bild av staden. Han menar vidare att de handlar om enstaka isolerade individer som utnyttjar systemet. I likhet med i stort sett alla gånger jag stött på Endrick Schubert så upplever jag även denna gång att mannen tycks leva i sin egen värld. Ingenting kan enligt Schubert vara fel när sossarna bestämmer. Själva S-märket är garanten för att allt går rätt till. De som ställer till problem är kommunister eller andra underliga figurer. I Endrick Schuberts värld alltså.

I verkligheten så ställer alla möjliga människor till bekymmer, även sossar. När det gäller mutaffärna, muthärvorna, svartjobbshärvorna osv så menar jag att det mesta tyder på att sådant är vanligare i Göteborg än på andra håll, även om det inte bara förekommer i Göteborg. Anledningen är att den gamla traditionella vänskapskorruptionen som funnits i evigheter i Göteborg, den så kallade ”göteborgsandan” byggt upp en praktik som korsad med privatiseringar, nedskärningar, idiotiska upphandlingssystem, bemanningsföretag osv leder till brottslighet, mutor och penningkorruption.

Så visst är det något ruttet i Göteborg och förmodligen också i Göteborgs Spårvägar. Nåt ruttet som knappast går bort med förbättrad yta (imageförbättring som spårvägens Lennart Duell uttrycker det) utan det krävs nog betydligt meer för att få bort den typa av utarbetad praxis som tycks florera i Göteborgs kommun. Med svartjobbs- och mutbrottsverksamhet på toppen är det också svårt att på allvar ta itu med gangstergängen på den sociala stegens botten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements