Tragedin i Sigtuna

Flera olika uppgifter cirkulerar i media om att mamman som erkänt morden på sina barn och hennes barn skulle ha behandlats illa och att det hela inte skötts korrekt av kommunen. Kommunen förnekar i stort sett samtliga uppgifter som cirkulerat i media. Enligt kommunen har elen inte varit avstängd, familjen ska inte ha levt i misär och mamman har inte nekats försörjningsstöd utan hon har inte klarat av att söka det. Frågan är om inte kommunen borde a kollat upp en person vill söka försörjningsstöd (socialbidrag) men inte skickar in blanketten. Dessutom verkar det konstigt att bara söka bidraget med hjälp av en blankett och utan personlig kontakt.

När jag läser om kommunens dementier så känns det inte rätt faktiskt. Det känns snarare som att nåt gått mycket fel i hanteringen av mamman och hennes barn. För uppenabrligen har något gått väldigt, väldigt snett i familjen. Mamman har mördat sina egna barn. Det känns som om mamman inte kan bli så sjuk och så desperat på bara några veckor. Det känns faktiskt som om det finns flera hundar begravda i denna historia.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements