Majoriteten kvinnor vill inte alls bli hemmafruar

Sajten Familjeliv.se har gjort en enkät (Sverigemamman 2011). Av 70 000 tillfrågade svarade 9 500. Den låga svarsfrekvensen gör undersökningen meningslös och värdelös. Man kan alltså inte dra en enda generell slutsats från den. Mer än att det inte finns några som helst belägg för medias påståenden om att kvinnor, mammor eller ens unga kvinnor vill bli hemmafruar.

Undersökningen är skit och borde slängas i dasstunnan. Media som sprider den skriver skit och borde skämmas. Den kan inte tas på allvar eller kommenteras seriöst.

Intressant?
Bloggat: One way,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Att det propagandaalstret (för det är vad samtliga ”undersökningar” är) bara lyckades komma upp i 50% visar att en överväldigande majoritet av Sveriges kvinnor vill vara mer än inkubatorer åt karlars avkomma.

  • Det är ett ganska säkert konstaterande får man nog säga.

   • Anonym

    Att hålla med Martins fullständigt imbecilla slutsatser går bra men undersökningen, som även om den har brister troligen ger en något sånär realistisk bild åtminstone av vad familjelivs medlemmar tycker, är skit rakt igenom.

    Varför låtsas ni två att ni argumenterar runt fakta om vad mammor tycker? Varför säger ni inte bara att det gör er mycket upprörda med hemmafruar av ideologiska skäl och att det omöjligt kan vara sant att någon, utom ett litet fåtal som är helt dumma i huvudet, skulle vilja vara det. Hemmafruar är ju trots allt inte någon som önskar sina barn en bättre uppfostran än att bli adhd-fierad av den skrikande massan på dagis från ett års ålder, de är ju bara inkubatorer….

    • Vi låtsas inte Undersökningen säger ingeting om varken mödrar eller kvinnor. Inte ens någonting om familjelivs medlemmar. Jag är inte upprörd över nånting som inte är sant. Varför skulle jag vara det. Jag är upprörd över att man sprider lögner som sanningar.

    • Undersökningen är gjort av ett hemmafru forum. Frågan som ställts är  ”I vilken utsträckning skulle du vilja vara hemmafru?” Enda svars alternativen är ”Inte alls” och  ”Väldigt gärna”. Det inser vem som helst att den bara är att kasta i papperskorgen. För vart tog alternativet ”om ekonomin tillåter” vägen eller ”om jag får framtida pension betald av staten”.

     Förövrigt är det bra för barn att växa upp på dagis. Det är där de lär sig att umgås med andra barn. Att kompromissa, att umgås, att anpassa sig. Kort och gott, där de lär sig social kompetens.

     Det finns säkert jättemånga som vill leva på staten som hemmafruar, men jag förstår inte varför vi skulle sponsra dem.

    • Anonym

     *Fniss* Kul med folk som tror de vet vad fakta är och misstar det för att vara samma sak som statistik, dåligt insamlad sådan också. Vad är felmarginalen? Vet inte? Nehej, vad vet du då?

     • Vi vet svarsfrekvensen. En bit över 10%.

     • Anonym

      Jag har inte sagt att undersökningen är speciellt bra men jag tror inte att låg svarsfrekvens i praktiken ger så otroligt stor snedvridning av resultatet, troligen är det värre att bara plocka från familjelivs läsare/användare.

      Det är ju heller knappast så att den här enkäten är unikt dålig och att alla andra enkäter i världshistorien har 100% svarsfrekvens eller ens över 50 så det viktiga här är ju helt klart åsikten om hemmafruar.

     • Anonym

      Förklara gärna hur man bestämmer felet för att man valt ett visst forum. Sen är det tveksamt om frågeställningen i sig är vetenskaplig och därmed om svaret blir vetenskapligt. Men även om vi inte kan bestämma dessa fel kvantitativt så kan vi genom en kvalitativ analys komma fram till åt vilket håll felet blir störst, val av deltagare, de olika deltagarnas intresse för frågan, frivilligt deltagande och sättet frågan ställs skapar ganska enorma bias. Det är inte slumpen som bestämmer vilka som skiter i frågan.

     • Låg svarsfrekvens gör att tillförlitligheten är noll. Det är liksom vetanskapliga fakta.

     • Jo, det är precis så att enkäten är unikt dålig. De enda som tillfrågades var nämligen medlemmarna i forumet för familjeliv. Inte direkt representativt för folket i sin helhet. Hade du accepterat en undersökning där endast medlemmarna i Vänsterpartiet tillfrågades?

 • Rasmus Jonsson

  Instämmer fullständigt. Den så kallade undersökningen, säger inte ett dugg.

  Möjligtvis kan undersökningen verka som ytterligare än komponent i en självuppfyllande profetia, där kvinnor i högre utsträckning vill bli hemmafruar. Tills dess är det en skapad, substanslös men trendig nyhet.