Två tyska Bandidosmedlemmar åtalade i Göteborg

Bandidos MC i Göteborg är inblandade i en svår konflikt, ett gängkrig, med ett lösta sammanfogat och lokalt förankrat gäng som brukar kallas Backagänget då man hör hemma i Backa. Flera av medlemmarna i Backagänget har tidigare varit medlemmar i Bandidos MC. 13-17 oktober var det särskilt många våldsdåd mellan de två grupperna, knivmisshandel vid Chalmers Studenthem på Gibraltargatan, skjutning av en man på porrklubb på Andra Långgatan, handgranat mot kafé på samma gata, eld i lada vid Arendals gård samt beskjutning av två Bandidosmän vid Karlavagnsgatan där en av mc-gängets lokaler ligger.

På grund av konflikten har Bandidos MC troligen kallat in förstärkningar från annat håll. Två tyska Bandidosmän har i all fall rest till Göteborg den 21 oktober. De stoppades utanför Bandidos lokal i Marieholm och polisen genomsökte deras bil. I bilen hittades tre knivar, en yxa, två pepparspraysburkar, två skyddsvästar, två kampsportskäppar, sju komradio-apparater, två mc-hjälmar med Bandidos-dekaler samt västar med gängets emblem.

De båda tyska Bandidos-medlemmarna, 29 respektive 32 år gamla, greps och sitter häktade. Nu ska de åtalas för förberedelse till grov misshandel. Den yngre av dem är tidigare dömd för rån och stöld i Tyskland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements