Biljakt och mordförsök på Hisingen

Efter en biljakt på Hisingen tvingades en bil in på Karlavagnsgatan på Lindholmen där två personer ur bilen sedan blir skjutna av personer ur en förföljande bil. En sköts i ryggen och en i axeln enligt de uppgifter som finns. Sannolikt finns det väl ett samband mellan denna uppgörelse och flera andra i Göteborg under senare tid. Dels händelserna på Andra Långgatan, mordförsöket i porrklubben och sprängningen av en krog, dels skjutningarna och mordförsöken i Backa liksom branden vid Arendals gård. Eventuellt också knivöverfallet vid Chalmers studenthem i Mossen där en medlem i Bandidos supportergrupp X-team skadades.

Flera av dessa händelser kan kopplas till personer med anknytning till Bandidos MC eller Backagänget. Mannen som sköts i porrbutiken är enligt GT medlem i Backagänget och har tidigare varit medlem i X-team. Ett café med namnet Greenwich ägdes tidigare av personer med anknytning till Backagänget. Bandidos MC har haft en lokal på Karlavagnsgatan och kan fortfarande ha kvar ett garage på platsen. Bandidos-medlemmar kan vara ansvariga för dåden på Andra Långgatan medan medlemmar i det så kallade Backagänget kan vara ansvariga för skottlossningen på Lindholmen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Man skulle kunna öppna en blogg för Göteborg med rubriken ”Dagens skottlosssning och bilbränder”. Detta är inte ”Goa Gubbars Stad” som jag flyttade till i slutet på 70-talet, med sina invandrarghetton och kriminella gäng. Staden förändrades någon gång för 10-12 år sedan. Jag har själv arbetat som krogvakt och vågar påstå att det idag är 75% chans att du står framför en grov kriminell person, när du vill gå på krogen en lördagkväll på Avenyn eller i Vasastan. 

    Lägg till det alla kriminella gäng som finns i stan, och de beror INTE på att det finns för få öppna fritidsgårdar. S+v+mp har styrt Göteborg oavbrutet i över sexton år nu, och jag tycker det börjar bli dags att ta ansvar för sin politik, och se verkligheten. Idag ägnar de sig åt att försöka förbjuda MC-västar och minska öppettiderna på krogen. Jag tar mig för pannan över denna naivitet. MC-gängen har för länge sedan lagt av sina västar och företräds numera av eleganta advokatbyråer, lokala företagare och tjänstemän. Sverige håller på att bli Italien, och t o m deras president Berlusconi har offentligt kallat det ett ”skitland”.

    Staden som jag en gång älskat präglas nu av ödetomter, segregering i förstadsghetton och allmän tristess. Dessutom har politikerna lagt en våt filt över bostadsutvecklingen i form av den planerade ”Västlänken”. Fram till år 2027, minst, kommer Göteborg att vara en uppgrävd byggarbetsplats. Bebyggelse på södra Älvstranden med spårvagn mellan Järntorget och Operan kommer inte att kunna starta förrän då. Det är en hel generation till dess. Jag säger som så: den som lever får se. 

    Själv funderar jag på att emigrera för andra gången i mitt liv. Jag tyckte att Tyskland på 70-talet var ovänligt och kallt, men dagens Sverige är som ett isberg. Att göteborgaren i gemen skulle vara en glad och öppen människa är en myt som odlas av dem som drömmer sig tillbaka till den tiden då Domus hette Domus. Här finns inga framtidsdrömmar kvar. 

    • Jag tycker du är lite väl negativ. Men du har rätt på de flesta punkter utom en. Jga tycker fortfarande att Göteborg är en varm och öppen stad. en annan av dina punkter ska jag kommentera. Det gäller fritidsgårdar. Självklart är inte situationen så enkel att det skulle hjälpa med fritidsgårdar enbart, men det finns en förort i Göteborg som avviker. En av de fattigaste. Hammarkullen. Det som är specifikt med den är att man har en öppen och mycket aktiv fritidsgård där ungdomar lär sig hopp och hur man kan påverka sin situation. Vidare så är det en stadsdel där man sen länge tagit tag i sin egen situation, skaffat sig ett Folkets Hus, en årlig karneval osv. Hammarkullen är inte befriat från problem eller våld, men de kriminella gängen har inget grepp över stadsdelen. Skottlossningar har bara förekommit nån enstaka gång och anlagda bilbränder och stenkastning har i princip lyst med sin frånvaro.