Lokal kamp i Bergsjön – Initiativ Trygg Trappa

Initiativ: Trygg Trappa är en ideell förening som jobbar med att försöka få till en varaktig förändring av närmiljön kring Trappan mellan Teleskopgatans hållplats och Tycho Brahes-, Astronom- och Keplers Gata för att få ett slut på den otrygghet som den våg av personrån som inträffat på platsen medfört.

De boende upplever att antalet väpnade personrån i Trappan ökat lavinartat under hösten – alla känner någon som utsatts eller hör om det. Den otrygghet detta har skapat vill gruppen få ett slut på.

Lamporna, vilka bolaget Svevia på ansvar av Trafikkontoret underhåller, ska lysa under de mörka timmarna. Idag saboteras lamporna av ungdomsgäng. Röjningen kring och invid Trappan ska tas ytterligare ett steg, för att göra platsen mer överskådlig.

Vi kräver en dialog med Trafikkontoret kring:

1. Bättre belysning, som ej går att sabotera lika lätt som de nuvarande.
2. Mer belysning kring skogspartiet där rånarna gömt sig, och nere kring lekplatserna.
3. Ytterligare röjning, så att platsen går att överblicka.

Vi kommer minst fram till 2011-12-14 att sitta i Trappan för att dra uppmärksamhet till problemet och för att folk ska känna sig trygga i Trappan. Vi bjuder på kaffe och samtalar där rånen sker vecka efter vecka. Kom och prata med oss. Målet är att få till en dialog med de ansvariga kring de åtgärder som vi ser behövs, och att med så långvarig närvaro som möjligt i Trappan göra en tydlig markering att trappan är vår. Vi bor här och behöver den.

Vi behöver dock blir fler! Vill du vara med och hjälpa till?

Sänd ett mail med ditt namn och dina kontaktuppgifter till tryggtrappa@gmail.com eller fyll i talongen på baksidan och lämna lappen i lådan vi ställt upp i servicebutiken, Tycho Brahes Gata.

Initiativ Trygg Trappa har nu nått en del framgångar. Trafikkontoret har för avsikt att byta ut belysningen så att den inte kan saboteras lika lätt och en grupp kommer att skapas för att utveckla och förbättra hela miljön i området kring trappan från Teleskopgatans hållplats och upp till Tycho Brahes gata (Berget), Astronomgatan och Keplers Gata.

Intressant?
Media: GP1, 2, SR1, 2, Kayla Dahlberg, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Rånligor i Göteborg upplösta | Svensson()

 • Anonym

  Oavsett hur mycket ni kämpar kommer ni aldrig kunna lösa förslumningsproblemen utan att riva miljonprogrammen, först då bryts segregationen och den kriminella självbilden som finns inom vissa kulturer.

  • Vad vill du ha sagt med den kommentaren? Det behövs inte rivningar, däremot behövs det fler bostäder, förtätning, kvartersorganisation av stadsdelarna, bättre kollektivtrafik och genomgående bilgator som int alla är återvändsgränder.

   För att komma bort från segregation behövs också fler jobb med mera.

   Inget avd etta kan åstadkommas med nuvarande regerings politik.

   • FTobben

    Regering? Jag trodde det var sossarna som styrde över staden (stadsplanering). Sossarna styr väll i regionen också (kollektivtrafik)?

 • Pingback: Husby kräver respekt – upprop för ockupation av Husby träff | Svensson()

 • Pingback: Destruktivt beteende i Bergsjön | Svensson()