Knivmordserkännande

Mannen i Malmö som är misstänkt för att ha mördat sin före detta sambo inför ögonen på deras gemensamma barn har medgett knivhugg mot kvinnan. Han har tidigare varit våldsam mot henne och var dömd för det men på fir fot då han överklagat till hovrätten. Att han var på fri fot har kritiserats av många, men ärligt sagt är det inte lätt att veta hur man ska göra med frigång eller inte. I efterhand är det lätt för oss att säga att han aldrig borde släppts ut. Kanske borde män som begått våld mot närstående kvinnor faktisk aldrig släppas ut så länge rättegång pågår. Kvinnan hade överfallslarm men sådant hjälper naturligtvis inte vid ett hastigt överfall med kniv.

I fallet med den 10-åriga flicka som knivhöggs i Göteborg, men som inte fick allvarliga skador, så har den misstänkte också medgett inblandning. Denne är gripen i ett annat land och begärd utlämnad till Sverige.

Mordet i Malmö är ett typexempel på det vanliga mordet i Sverige. En nära anhörig eller vän mördas med kniv.  Oftast är både offer och mördare en man, men i en viss del av fallen är offren kvinnor. Att barn är offer för knivdåd och knivmord är däremot mycket ovanligt. Att barn är mordoffer är mycket ovanligt i sig och när det sker är det i stort sett alltid en nära anhörig, oftast mamma eller pappa. Knivdådet i Hjällbo är därvidlag ett mycket ovanligt och otypiskt våldsdåd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements