Knarkvinster finansierade gruvbolag

Enligt åklagare så finansierades företaget Mineral Invest International delvis av pengar från den knarksmuggling som Jonas Oredsson misstänks ha ägnat sig åt. Han misstänks ha investerat pengar motvarande 4,4 miljoner aktier i mineralföretaget som ägnar sig åt prospektering efter malmer och mineraler i Afrika. Med så många aktier bör han höra till, eller ha hört till företagets större investerare.

Mineral Invest är verksamma i Kongo och i Etiopien där man främst letar guld och innehar guldfyndigheter. Andra stora aktieägare i företaget är Peter Nygren (9,45 miljoner aktier) som också är verksam i JRS Asset Management AB, Patrik Walle (6,8 miljoner aktier) och P*tr*k S*r*n med 2,4 miljoner aktier. Man kan misstänka att JRS Asset Management också investerat i företaget.

Företaget och de andra delägarna har vad jag vet inget med Oredssons eventuella brott att göra och det finns inget som tyder på att de skulle känt till att det investerats knarkpengar i företaget (om det nu är så som åklagaren hävdar).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Knarkvinster finansierade gruvbolag”

Kommentarer inaktiverade.