Skottlossning i Tolered eller Slätta damm

Tidigt idag på morgonen sköts det mot en man på Toleredsgatan i Tolered eller Slätta damm på Hisingen. Det sköts fler skott och den skjutne är skadad i benet. Det mesta tyder alltså på att skyttarna inte var ute för att döda mennen utan snarare för att hota, varna eller bestraffa honom. Efter skottlossningen försvann flera personer från platsen i en ljus bil enligt vittnen.

Skjutningen är ett exempel på en typ av skjutningar som kanske inet är farlig för allmänheten, men icke desto mindre är obehaglig. Den visar också på en av anledningarna varför skjutningar i Göteborg ofta inte leder till att någon dör. Det är nämligen dålig ekonomi att öda någon som har skulder, att skada honom är bättre för då kan han fortfarande betala. Att döda någon ger mycket längre straff om man åker fast och polisen ägnar mer resurser åt händelsen än om någon bara skadas. Det är alltså ur de kriminella gängens synpunkt bättre att skada än att döda.

Skottlossning klockan 6 på morgonen tyder på ett planerat dåd, en planerad aktion och inte tillfälligt möte. Det hela stinker också av den undre världen, av gangstergäng och organiserad brottslighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements