Lite löjligt om hakkors på Liseberg

På en leksakshelikopter man kunde vinna på Liseberg kunde man se ett litte hakkors om man ansträngde sig. Det fick Liseberg att dra in helikoptern som vinst. Så nu kan man inte vinna den längre. En något överdriven reaktion tycker jag faktiskt. i Indien är hakkors en positiv symbol även om det sen andra världskriget är en negativ symbol här. Innan dess var det ASEA:s (numera ABB) varumärke/symbol och kan fortfarande ses på gammal järnvägsutrustning av olika.

Jag tycker Lisebergs reaktion är lätt löjlig och överdriven. Små barn har knappast nån relation till hakkors och nazismen. Det spelar knappast nån roll för dem att man urskilja hakkors på en leksak. Jag tror inte heller att hakkorset placerats där med flit. Eller är helikoptern gjord i Indien och försedd med en lyckosymbol?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Lite löjligt om hakkors på Liseberg”

Kommentarer inaktiverade.