Stora protester i Spanien mot nedskärningar

På torsdagskvällen demonstrerade stora folkmassor  i Spanien i protest regeringens planer på nedskärningar. I omkring 80 städer var det demonstrationer av och med offentliganställda enligt fackförbunden UGT och Comisiones Obreras. För offentliganställda är en av de åtgärder som svider att julbonusen dras in, den motsvarar sju procent av årslönen.

Sedan det senaste svångremspaketet offentliggjordes av den spanska regeringen den 11 juli har dagliga protester förekommit. Det lär fortsätta. Spanien är på väg att gå samma väg som Grekland. Regeringen i Spanien och EU tvingar ner landet och landets befolkning i helvetets förgård. Man vill tvinga vanligt folk att betala för de skulder rika kapitalister och banker dragit på sig och landet. Spekulationen som gav vinster åt rika men också skulder ska nu betalas av fattiga.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, AV,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements