Rätt att utestänga Vilks från utställning

Det är helt rätt av Jamtli att slänga ut islamofoben Lars Vilks från sin utställning Udda & Jämt. Karln har helt tappat omdömet, han är en reklampelare för högerextremister och springer deras ärenden genom sin verksamhet. Han är inte längre värd att försvara. Konst  handlar det väl fortfarande om, men det är konst i rasisternas tjänst. Det finns ingen anledning att bidra till att han får visa upp denna konst.

Några konstnärer tycker dock att Vilks ändå måste få vara med.och bojkottar därmed utställningen om han inte får det. Marianne Lindberg De Geer och Ola Åstrands försvar för att Vilks ska få vara med är dock svagt och dessutom felaktigt. De hävdar att Vilks ägnar sig åt att undersöka religion:

”Allting måste kunna undersökas i ett land som vill kalla sig en demokrati. Och religion är ett område som makten sedan urminnes tider lierat sig med när det passat och vice versa”

Sånt trams. Lars Vilks ägnar sig åt att trakassera muslimer och åt atts pringa rasisters ärenden. Han utforskar inte religion. Han kritiserar aldrig den stora och dominerande religionen i Sverige. En religion som hyser väl många reaktionära fanatiker som islam. Även i Sverige.Och jag undrar när makten i Sverige lierade sig med islam? De Geer och Åstran kommer med dumheter till försvar för en rasist och islamofob.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements