Eva Rausing – inte bara narkoman och svinrik utan paranoid också

Eva Rausing hittades död i sin lägenhet efter att hennes man Hans Kristian Rausing gripits narkotikapåverkad. Hon hade legat död i 57 dagar i lägenheten, i ett isolerat rum där mannen lagt henne. Hon hade spår av kokain och amfetamin i blodet. Förra året mejlade Eva Rausing med författaren Gunnar Wall som skrivit flera böcker om Palme. Hon hävdade då att hon kände till vem som mördat Olof Palme och om hur hon fruktade för sitt liv. För mig låter detta som typisk paranoia hos en amfetaminist.

Att det finns en del skäl att tor att det inte var Christer Pettersson som mördade  OLof Palme gör inte Eva Rausing ett dugg trovärdigare. Det finns ingen anledning att tro att en narkoman till rik amerikanska som bor i London med sin rike svenska man skulle veta nåt om Palmemordet. Så uppgiften om att en rik affärsman mördat Palme av ekonomiska skäl faller nog på sin gen orimlighet är jag rädd. Detta även om familjen Rausing faktiskt flyttade från Sverige för att de var rädda att förlora sitt företag på grund av löntagarfonderna. De flesta andra rika har ju flyttat av skatteskäl, exempelvis KampradPhilip-Sörensen och Penser. Så antagligen trodde Eva Rausing att det var hennes svärfar Hans Rausing eller hans bror Gad Rausing som mördat eller låtit mörda Olof Palme.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements