Full, påtänd eller bara dum dansk?

En dansk på vildsvinsjakt i Sverige brassade på för fullt. Men inte mot några vildsvin utan mot några tjurar. Onekligen rätt misslyckat och nu åtalas han för jaktbrott, brott mot jaktlagen som det heter:

Han fällde två djur under torsdagen. Problemet var att det var tjurar och inte vildsvin som mannen trodde. Tjurarna var av rasen Highland cattle och vägde runt 800 kilo vardera. Det kan jämföras med ett fullvuxet vildsvin som väger normalt 200 kilo. Mannen är nu misstänkt för brott mot jaktlagen.

Frågan är dock om dansken var full, påtänd eller bara dum? Det rä ju nämligen ett välkänt faktum att danskar både dricker mer alkohol och röker mer cannabis än vad svenskar gör. Bägge sakerna kan försämra omdömet och förmågan att ta emot information. Kanske var han både påtänd och dum?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements