Gangsteradvokaterna – Bengt Erik Sik

Del 4 av 10 i serien Gangsteradvokater

Med uttrycket gangsteradvokater menar jag inte att advokater är kriminella eller gangsters i den bemärkelsen. Det handlar om advokater som gärna försvarar medlemmar i kriminella gäng och dessutom umgås med samma personer privat. Låter sig bjudas på fester och bröllop. En sådan advokat är Thomas Martinson, en annan är Mats Olausson från Kungsbacka som numera är före detta advokat och åtalad för ekonomisk brottslighet.

Några andra är Anders Lindstrand från Göteborg, Bengt-Erik Sik från Vänersborg och Lars Lundgren i Borås. De har alla, liksom ovan nämnde Mats Olausson låtit sig bjudas på middagar hos Hells Angels Gothenburg i Gunnilse.  Det ska dock också nämnas att Lars Lundgren inte heller är advokat längre. Han uteslöts ur advokatsamfundet redan 2006.

Bengt Erik Sik är för sin del känd för att han satte upp en dekal på sin lägenhetsdörr. En dekal med texten ”Support your local Hells Angels Gothenburg”. Enligt honom själv var det hel att se som en inbrottsförsäkring. Helt klart är emellertid att man inte kan sätta upp en sån dekal utan att ha godkännande från Hells Angels. När tidningen GT skrev om det hela anmäldes de av Sik för förtal:

I artikeln skriver man om en dekal som Sik har vid ytterdörren i bostaden i Vänersborg. ”Support your local Hells Angels Gothenburg”, står det på dekalen enligt GT. Reportern har talat med Sik som i artikeln uttalar sig och säger att dekalen är ett stöldskydd.

-Det är hemma hos mig, det finns varken namn eller några skyltar om någon advokatbyrå. Den har ingenting med jobbet att göra, säger Sik till TT.

Anmäld till JK

GT-reportern har också talat med en namngiven poliskommissarie i Västra Götaland som arbetar med grov organiserad brottslighet. Enligt artikeln säger polismannen om Sik att han ”smutskastar hela advokatkåren” och att ”de advokater som saknar integritet och hamnar i knät på dessa grövsta kriminella element är nästan att betrakta som medhjälpare”.

Anmälan har nu lämnats till justitiekanslern (JK), den åklagare som utreder tryckfrihetsbrott. Sik skriver i anmälan att tidningen utpekat honom som brottslig och att påståendena är helt osanna.

Eftersom artikeln om Sik och dekalen fortfarande finns kvar på nätet så antar jag att GT aldrig blev fällda. Kanske inte ens åtalade. Den kände poliskommissarien är den numera pensionerade Ronald Bagge.

Bengt Erik Sik företräder mycket ofta Hells Angels och andra gangstergäng som exempelvis Brödraskapet Wolfpack i olika brottmål. Sik är också en advokat som ofta uttrycker att det är för lätt att bli häktad i dagens Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Gangsteradvokaterna – Lars LundgrenGangsteradvokaterna – Anders Lindstrand >>
Advertisements