Marina-fallet: Åklagare vill öppna målet igen

Det var i april förra året som kvarlevorna av den försvunna Marina Johansson påträffades i Svartedalen. En förutsättningslös utredning av ärendet inleddes då på nytt. Nu vill Niklas Sannerholm, chefsåklagare och kammarchef vid Åklagarkammaren i Uddevalla, ha resning i fallet.

När kvinnan påträffades hade hon varit förvunnen i drygt ett och ett halvt år. Hennes före detta sambo misstänktes för att ha mördat henne men friades av både tingsrätt och hovrätt. Liket hade inte hittats vid rättegången och en rad misstag begicks i samband med utredningen. Den friande domen var därför inte särskilt förvånande.

– Den bild som växt fram i utredningen vid länskriminalpolisen i Göteborg talar för att det finns anledning att åter pröva misstankarna mot mannen. Därför har jag beslutat att lämna över ärendet till riksåklagaren som nu får ta ställning om begäran om resning, säger Niklas Sannerholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Marina-fallet: Åklagare vill öppna målet igen”

 1. Hopp om rättvisa tydligen.
  Nu får vi veta vad Skl har för utrustning nu för tiden,
  Tack Missing-people för att ni hittade Marina!

 2. En av Västra-Götalands dyraste mordutredningar kommer nu att ge resultat.
  Gärningsmannen som hela tiden nekat kan nu äntligen ställas inför rätta en tredje gång efter att Marina hittades gömd i en skogsdunge.
  Vi ska inte ha mördare lösa i vårt samhälle.
  Hoppas att Mats Alm också buras in.

Kommentarer inaktiverade.