Vilka figurerar i våldtäktsdomar?

Är det invandrare? Det är klart att det finns invandrare som åtalas för våldtäkt. Är det mystiska främmande män? Naturligtvis inte. Män är det förstås. Det gäller alla brott. Män är majoriteten av förövarna.

De flesta våldtäkter begås i nära relationer, mot frun, fästmän, flickvännen, kompisen, brorsdottern, systerdottern etc. Det betyder att invandrare, män med utländsk härkomst, utländska främst begår våldtäkter mot andra invandrare, kvinnor med utländsk härkomst eller utländska medborgare. Svennemän som våldtar begår främst övergrepp mot svennekvinnor.

De vanligaste namnen på de som förekommer i våldtäktsdomar är:

våldtäktsdomda_namn

Dominansen för helt vanliga svenska namn är total. Samtidigt tyder namnen på att dömda och misstänkta våldtäktsmän sannolikt är yngre än vad fångar i gemen är.  Få män i min ålder eller äldre heter Andreas, Daniel, Sebastian, Robin, Joakim, Christoffer eller Simon exempelvis. Personen från Researchgruppen som tagit fram namnen skriver så här om det hela:

Att plocka ut viss information från stora mängder domar, som kan se helt olika ut beroende på om de har scannats från papper eller inhämtats digitalt, är inte det lättaste. Därför får det bli såhär. Dessutom hade jag bara en timme på mig.

I vart fall. Ur detta material plockade jag ut tilltalsnamnen på de åtalade, vilket var mycket enklare. 1549 stycken.

Som sagt. Alla domar är inte våldtäkter, men det ger ett hyffsat bra underlag. (För den som fått för sig att jag redovisar exakt statistik, sluta vara tröttsam).

Här är de vanligaste namnen.

Som en personlig reflektion. Jag läser de flesta våldtäktsdomar som meddelas i landets alla domstolar. Jag läser de flesta domar som handlar om grova brott. Jag ser att det är en stor skillnad i den verklighet som rasistbloggarna beskriver och de domar jag läser. Ska man tro högermupparna pågår det en krigsföring där invandrare är ute och letar svenska flickor för att våldta. När jag läser domar är det mycket ovanligt med ”utländska” tilltalade och ”svenska” målsägande. Invandrare gör precis som svenskar, våldtar i närmiljön. Någon man känner.

Rasister snackar en jävla massa skit helt enkelt. Så här ser det ut, svart på vitt.

Rasisterna har som vanligt fel helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Mja, visst, det låter ju enkelt och saken verkar vara biff, så skönt, då vet alla hur enkelt allting är. Men eftersom ingen annan än kartläggningsföretaget Piscatus har möjlighet att kontrollera källmaterialet så väljer jag att ta Fredrikssons sammanställning med nån nypa salt. Vi får hoppas att någon mer objektiv journalist som har tillgång till Piscatus kartläggningar av folk kan bekräfta, eller kanske till och med göra en riktig undersökning.

    • Det kan man ju göra, men det är sannolikt helt korrekt. Man kan dock förvänta sig en viss överrepresentation för folk med utländska gentemot folk med svensk namn. Främst då det är så generellt bland dömda, men också för att våldtäkter tycks begås av yngre män ände som begår brott i snitt. Det finns ett överskott män bland invandrare och invandrare är genomsnittligt yngre än svenska invånare i gemen. Det är också några av förklaringarna till att invandrare är överrepresenterade bland brottslingar.

  2. Pingback: Varför är invandrare överrepresenterade vid våldtäktsbrott? | Svensson