JK Marine – Dragon Fishing

Del 11 av 13 i serien Fiskerier på Falklandsöarna

JK Marine är ett företag på Falklandsöarna som äger fiskerättigheter. Man samarbetar med ett antal kinesiska, japanska, taiwanesiska och koreanska bolag i ett antal gemensamt ägda fiskeriföretag. Ett av dessa företag är Dragon Fishing. Go-Rising Trading Ltd är ett samarbetsbolag som hör hemma på Taiwan och är den andra delägaren i Dragon Fishing. En vanlig fiskemetod man använder är så kallad jigging (dörjfiske), speciallinriktat på bläckfiskfiske.

Koreanska jiggers förekommer inte bara inom fisket kring Falklands utan även inom det illegala fisket i Sydatlanten och inom fisket på argentinskt vatten. 2010 tog exempelvis den koreanska jigggbåten 315 Sun Hae av den argentinska kustbevakningen. De kroeanska jiggfiskebåtarna ligger oftast i Montevideos hamn när de inte fiskar, men även i andra hamnar i Uruguay. Flera båtar har fattat eld när de legat i hamnen i Montevideo.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Byron – NoresBold Ventures och Sulivan >>
Advertisements

One Reply to “JK Marine – Dragon Fishing”

Kommentarer inaktiverade.