Ryssland på G

Ryssland nuBoktips
Claes Ericson
Ryssland nu
Ersatz
ISBN 978-91-88858-49-8

Ryssland på G

Nyliberalismens katastrofala 90-tal ersattes av 2000-talets återhämtning med Putin, oljan, och en stark stat med gamsovjetiska inslag. En råkapitalism med auktoritärt styre, precis som i Kina. Och med lika stor vulgärmaterialism och skrämmande inkomstklyftor som USA. Men Ryssland är åter en stormakt att räkna med.

Förutom detta skildrar denna initierade bok över/medelklassen, populärkultur, enskilda människoöden, revanschnationalism, xenofobi, nyandlighet, ortodoxkristen makt, identitetssökande etcetera. Rysslands särart och historietradition har präglat såväl stalinismen som dagens halvdemokratiska blandekonomiska statskapitalism.

Hans Norebrink

Läs mer: NT, EX, Fokus, Axess, RT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken på Bokus

Köp boken hos Adlibris

Advertisements