Lysande psykologibok

Psykologins grunderBoktips
Psykologins grunder
Lars Karlsson
Studentlitteratur
ISBN: 9789144076959

Lysande psykologibok

Äntligen en psykologibok som övervinner det religiösa dualistiska gapet mellan kropp och själ (jämför marxismens materialism-idealism och nyliberalernas ekonomi-politik). Som grundar psykologin i neuro-biopsykologi, i hjärnans olika delar, nerver, hormoner och immunförsvar. Imponerande, spännande och fulltäckande – modiga 600 sidor.

Denna sjuåriga högskolebok, nu utkommen i sin tredje uppdaterade version, är den första heltäckande läroboken i baspsykologi på svenska (bra initiativ). Ändå är den så pass tillgängligt skriven att den passar som referens på samtliga gymnasieskolor, bibliotek, och som läsning för den bildningsintresserade allmänheten.

Det enda som saknas är mer av evolutionspsykologi. Det är ett ämne som exploderat i de anglosaxiska länderna, och vi måste komma ikapp. Jag hoppas på en förändring till nästa upplaga av denna utmärkta bok som jag varmt rekommenderar. Den har allt – nästan.

Hans Norebrink

Läs mer: Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements