Övergrepp mot Evo Morales

Bolivias presidentplan med presidenten ombord nekades att utnyttja flera länders luftrum då planet lämnat Ryssland och var på väg mot Bolivia. Detta är ett helt otroligt övergrepp som fått flera länder i Latinamerika att agera. Det hela är närmast att betrakta som ett attentat mot Evo Morales.

Problemen inleddes med att presidentplanet inte längre tilläts flyga över franskt luftrum. Inget tillstånd gavs heller för att korsa portugisiskt luftrum. De spanska myndigheterna dröjde vid förfrågan med sitt svar. Slutligen tvingades planet nödlanda i Österrike.

På Wiens flygplats inspekterades flygplanet, men de österrikiska myndigheterna hittade ingen person ombord som saknade tillstånd att vara där, sade ställföreträdande kansler David Choquehuanca.

Anledningen till presidentplanets missöden rapporteras vara att USA misstänkt att NSA-avslöjaren Edward Snowden, skulle finnas ombord. Han rapporteras emellertid fortfarande befinna sig på Sheremetyevo-flygplatsen i Moskvas transitområde.

Tidigt i morse fördömde Ecuadors president Rafael Correa de europeiska nationernas tilltag, som han likställde med en ”kapning.” Sedan dess inledde de latinamerikanska länderna en gemensam diplomatisk aktion som nu resulterat i att Evo Morales fått lämna Österrike. Även Bolivia har förstås protesterat. Liksom Venezuela.

När det gäller Edward Snowden instämmer jag i det som Göte Kildén skriver: Ge Eward Snowden en fristad i Sverige!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Huvuddelen av texten är skriven av Joacim Blomqvist på facebook. Något redigerad och förändrad av mig.

Advertisements

2 Replies to “Övergrepp mot Evo Morales”

  1. Helt otroligt vilken makt USA har. Fast jag undrar om inte länderna som slickar röv här är lite rädda för att Snowden, som ju har mer avslöjanden på gång, ska dra ner byxorna på dem också…

    1. Det är faktiskt riktigt otroligt. Och obehagligt. Du kan också ha rätt i ditt antagande om andra länder. Vi har ju redan sett avslöjanden om Storbritannien.

Kommentarer inaktiverade.