Göteborg: Polisen begär hjälp med dubbelmord

Med anledning av att en ung man och en ung kille sköts till döds igår och att anhöriga förlorade en son, bror, kamrat, sambo och pappa ber polisen allmänheten om hjälp för att lösa dubbelmordet.

Polisen uppger att det befann sig flera personer i området som har information att lämna som kan hjälpa till att lösa mordet. Polisen vill gärna ha upplysningar så att inte fler personer drabbas.

Den som inte pratar med polisen och har upplysningar om mordet som kan hjälpa till att sätta dit mördaran och förhindra fler dödade gör sig själv, sin stadsdel och sina medmänniskor en otjänst. Det är inte fegt och inte fel att sätta dit brottslingar. Folket i Biskopsgården borde lära sig av folket i Hammarkullen som gemensamt tagit ställning och agerat mot de gangsters som terroriserat människor på Hammarkulletorget och i Hammarkullen. Prata med polisen, låt inte brottslingar förstöra stadsdelen.

Dubbelmordet i norra Biskopsgården var en uppgörelse mellan olika kriminella konstellationer eller nätverk och det befann sig fler personer på platsen i Biskopsgården där de skjutna befann sig. De många skotten avlossades från andra sidan Sommarvädersgatan där ett mycket stort antal tomhylsor har anträffats.

Det finns risk för vedergällning i närtid och därför har polisen i Västra Götaland bett Rikskriminalpolisen om en nationell resurs för att arbeta med utredningsverksamhet. Övriga polisresurser arbetar med brottsförebyggande verksamhet och trygghetsskapande närvaro i området.

Det finns kopplingar mellan dubbelmordet och andra mord som ägt rum i Göteborgsområdet uppger polisen. Andra gangstermord som ägt rum i Göteborgsomårdet i år är ett mord på en medlem i Naserligan i april och ett mord i Tynnered nyligen.  För det förstnämnda mordet har två personer med anknytning till Original Gangsters gripits. Sannolikt betyder det att det finns en koppling mellan mordet i Tynnered och dubbelmordet i Biskopsgården.

I måndags kväll var det en skjutning i samma område och ett stort antal tomhylsor anträffades. Hade polisen då fått information om vem eller vilka som låg bakom detta tror de att de kanske kunnat förhindra dubbelmordet.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Göteborg: Polisen begär hjälp med dubbelmord”

Kommentarer inaktiverade.