Övergreppen kan fortsätta på Lundsberg

Del 12 av 12 i serien Lundsberg

Att en internatskola bara har ansvar för eleverna under skoltid, dvs den tid som undervisning bedrivs i skollokalerna är naturligtvis ett orimligt beslut. En internatskola har ju uppsatta regler  för hur det ska vara på de boenden man har för eleverna och utsedda vuxna för att handha elevhemmen, men har alltså inget ansvar för boendet och eleverna på boendet. Detta enligt förvaltningsdomstolen.

Det är en helt orimlig ordning förstås. För det finns ju inte heller några andra vuxna som har ansvar för barnen och ungdomarna under den tiden. Föräldrarna till eleverna på Lundsberg är ju hemma på sina gods, i nåt annat land på nån UD-tjänst eller liknande alternativt på företagskontoret på en ort långt borta från Lundsberg nästan dygnet runt.

Därför kan Lundsberg fortsätta vara öppet och pennalismen, misshandeln och övergreppen fortgå.  En pennalism och ett våld som skolledningen känner till, som föräldrarna känner till, de har ju oftast gått där själva och utsatts eller utsatt andra elever för övergrepp. Det är sjukt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Överklasskolan Lundsberg borde förblivit stängd
Advertisements