Gängkopplingar för de häktade från Bergsjön

De tio personer som greps häromdagen, i framförallt Bergsjön, har idag häktats. De är alla misstänkta för inblandning i en misshandel av en ung man från ett konkurrerande kriminellt nätverk i Bergsjön. Den misshandlade ska enligt en del uppgifter vara lillebror till två mer kända kriminella som brukar gå under smeknamnen Aha och Taha.

De 10 gripna och anhållna:

  • 26-årig man, Bergsjön. Dömd för flera grova narkotikabrott. Misstänkt för mordet i Partille 25 juli i år.
  • 20-årig man, Bergsjön. Bror med en av de övriga anhållna.
  • 21-årig man, Bergsjön. Bror med en av de övriga anhållna.
  • 26-årig man, Majorna. Bror med en av de övriga anhållna.
  • 24-årig man, Lundby. Bror med en av de övriga anhållna.
  • 25-årig man, skyddad adress i Göteborg.
  • 23-årig man, Bergsjön.
  • 20-årig man, Bergsjön.
  • 23-årig man, Bergsjön.
  • 20-årig man, Bergsjön.

Alla 10 tillhör samma kriminella nätverk och är kända av polisen sen tidigare (något som inte behöver betyda så mycket). En elfte misstänkt för misshandeln finns också. I samband med gripandet av de tio och en presskonferens om detta meddelade polisen också att två personer, kända från olika kriminella sammanhang, är försvunna sedan en tid tillbaka. Deras försvinnanden är sannolikt inte kopplade till det ärende som rör de 10 häktade och dessutom är det förmodligen inte kopplade till varandra.

Ett av brödraparen ska tidigare ha bott i Frölunda eller Tynnered. En av 20-åringarna ska ha ingått i en grupp som i maj beställde pizzor och sedan åkte ner till butiken där ägaren misshandlades svårt. Den andre 20-åringen dömdes så sent som i september till skyddstillsyn för att ha hotat en polisman med ett skarpladdat vapen och sagt att han skulle döda honom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Gängkopplingar för de häktade från Bergsjön”

Kommentarer inaktiverade.