10 misstänkta gängmedlemmar släppta

Tio unga män, alla misstänkta gängmedlemmar, släpptes ur häktet på onsdagseftermiddagen. De har suttit häktade som misstänkta för grov misshandel i Bergsjön den 20 november. Den som misshandlades var en yngre bror till en ledande medlem i ett annat kriminellt gäng eller nätverk.

De 10 har släppts fria då tillräckliga bevis för fortsatta häktning saknas. Bland de nu släppta finns två brödrapar som på olika sätt varit inblandade i de gängkonflikter som under hösten skakat Göteborg. Dessutom en 26-åring som varit misstänkt för mordet på en 28-åring på Oxledsvägen i Partille i juli i år.

Det finns alltså kopplingar mellan gripandet av de tio och gängskjutningarna i Biskopsgården då mordet i Partille anses ha sådana kopplingar. Eftersom de flesta av de tio är hemmahörande i Bergsjön finns det kopplingar mellan kriminella nätverk i Bergsjön och kriminella nätverk i Biskopsgården.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements