Sverige spionerar på Ryssland åt USA – verkligen ingen nyhet

Det är välkänt och självklart att Sverige har en nyckelroll i västvärlden spioneri mot Ryssland. Så var det under Sovjets tid och så är det självklart fortfarande. Detta kan knappast vara en överraskning för nån. Knappast en större nyhet.

Sen andra världskriget har Sverige varit USA.s trogna lakej och stått i centrum för spionaget mot Sovjet och senare Ryssland. Att FRA fortsätter den traditionen och det uppdraget är inte ett dugg förvånande. Men det kan förstås behöva upprepas.

Det finns förstås en skillnad. Förr låtsades media, politiker, poliser och militärer som om det regnade när sådant här kom på tal. Numera är det bara politiker, poliser och militärer som försöker ducka och verka helt oförstående. Media rapporterar i all fall numera. Mycket på grund av Edward Snowden. På grund av Wikileaks. På grund av Julian Assange. Det är bra att media tar upp frågan, men det är verkligen ingen nyhet.

Intressant?
Media: DN, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements