12-årig pojke eventuellt måltavla för gangsterskjutning

På nyårsafton utsattes en 12-årig pojke i Borås för grovt våld. Det hela skedde i stadsdelen Hässleholmen, inte långt från Bodakyrkan. Våldet mot pojken betraktas av polisen som ett mordförsök:

Exakt vad pojken blivit utsatt för vill polisen inte berätta. Inte heller vilken typ av skador som 12-åringen har fått.

– Det finns omständigheter som tyder på att det handlar om ett överlagt brott, säger Thomas Fuxborg.

Pojken vårdas för livshotande skador på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Ingen har ännu gripits för våldsbrottet men polisen jagar en man i 20-25 årsåldern misstänkt för mordförsök, alternativt dråpförsök.

Polisen uppger på sin hemsida att mannen är omkring 180 centimeter lång, har kortklippt snaggat hår och har ett sydeuropeiskt utseende. Han var vid tillfället iklädd svarta kläder och bar en reflexväst på överkroppen.

– Mannen vi letar efter har synts på platsen både innan och efter händelsen, säger Thomas Fuxborg.

Pojken vårdas på sjukhus och har livshotande skador. Polisen vill inte gå in på vad pojken blivit utsatt för, eller vilka skador han vårdas för.

Enligt obekräftade uppgifter ska pojken ha skjutits, eventuellt två gånger, och dessutom utsatts för annat grövre våld. Det mesta tyder på att pojken var måltavlan för ett planerat mord. Varför pojken var måltavlan för ett mordförsök är ännu oklart. Om uppgifterna om att han blivit skjuten stämmer så kan det eventuellt handla om nån uppgörelse eller hämnd med kopplingar till kriminella nätverk och gäng.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements