Stockholm vill riva skitfula funkishus

Det är möjligt att flera av de funkishus som SVD radar upp som eventuella rivningsobjekt har nån slags dolt arkitektoniskt värde eller är unika på nåt sätt. Men det går i alla fall mig förbi. Alla husen (utom ett) är skitfula fyrkantiga lådor som ingen utanför arkitektskrået kommer att sakna.

 

Rivning av de husen är sannolikt ingen större förlust för staden som sådan. Om de nya hus som ska byggas på platserna byggs i samklang med omgivande hus istället för i kontrast och motsats som de nuvarande platta, döda, fyrkantiga och tråkiga funkislådorna så blir det ju dessutom trevligare och snyggare på de aktuella platserna. Tyvärr verkar det inte alltid bli så. En affärslänga ska exempelvis ersättas av ett, vad det verkar, totaltdött hus som verkar helt avskärmat och avstängt från gatan. Ritat av Wingårdh. Det är ju knappast nån bra idé om det rivs och sen byggs nåt ännu sämre.

Wingårdhs hus som ska ersätta Basaren. Hantverksgatan i Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements