Edward Snowdens hemliga dokument i ny bok

Snowden-Leopard

Den 13 maj släpper Leopard förlag den svenska översättningen av Glenn GreenwaldNo Place to Hide. Det är berättelsen inifrån ett av de största avslöjandena i modern tid, avslöjandet om den amerikanska säkerhetsmyndigheten National Security Agency, NSA.

För första gången berättar Greenwald om konsekvenserna av den övervakning som beskrivits i hans uppmärksammade rapportering i Guardian. Han avslöjar ny information om NSA:s massiva maktmissbruk och publicerar hemligstämplade dokument som han fått av Edward Snowden, världens mest eftersökte man.

Vad innebär det för individer och för en nations politiska hälsa när en regering gör intrång i medborgarnas privatliv? Vilka garantier och former av tillsyn är nödvändiga för att skydda demokratin i den digitala tidsåldern?

Glenn Greenwald har skrivit flera bästsäljande böcker och arbetade tidigare som grävande reporter för Guardian. Han har mottagit otaliga utmärkelser för sin journalistik och har medverkat i tidningar som New York Times och Los Angeles Times. I februari 2014 lanserade han medieorganisationen First Look Media.

Guardian tilldelades Pulitzerpriset 2014 för sina avslöjande artiklar om NSA:s massövervakning. Texterna byggde på Snowdens dokument och Greenwald var den som först rapporterade om historien.

Boken släpps globalt 13 maj.

Intressant?
Mer: Kulturloggen, Fokus,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements