Fast dinosaurierna överlevde ju

Visserligen bara ganska små dinosaurier och kanske från lite speciella grenar av dinosauriernas släkträd. Men överlevde gjorde och de finns runt oss i tusental hela tiden. Vi ser dem varje dag och lever i alla tänkbara miljöer på jordklotet. Fast vi kallar dem inte dinosaurier utan fåglar.

Dinosaurie i skog

Så kanske det var ren otur att de stora dinosaurierna dog ut, men som djurgrupp dog de alltså inte ut alls, utan lever och frodas ännu. För däggdjuren och människan var det dock tur att de stora dinosaurierna dog ut. För annars hade utvecklingen på jorden kanske tagit en annan bana. Intelligent dinosaurier med ett utvecklat samhälle liknande vårt eller mycket små intelligenta däggdjur som utvecklat en moderna civilisation under ständigt hot från de stora rovdjuren och fåglarna. Drakar och annat otyg som i Game of Thrones, men på riktigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements