Tarbit Shipping

Del 14 av 14 i serien Svenska rederier

Knut Hermansson och Sture Svanström träffades 1958 på Ideals motorfabrik i Göteborg. De kom bra överens och köpte 1962 sin första båt, Oiltank, tillsammans. Förutom en period mellan 1977 och 1981 då de också bedrev roro-trafik tycks företaget ha varit inriktat på tankrederiverksamhet. Sen länge i huvudsak asfaltprodukter av olika slag. Koncernen leds idag av grundarnas söner, Torkel Hermansson, Anders Hermansson och Christer Svanström.

Koncernen med huvudkontor i Skärhamn på Tjörn består idag av tre oberoende företag, de svenska Tarbit Shipping AB och TSA Tanker Shipping AB samt det nederländska Tarbit Tankers BV. Antalet anställda i Sverige är cirka 90 personer. Det nederländska företaget tycks ha köptes 2011 och bytte då namn till Tarbit Tankers BV.

Bit Viking

TSA sysslar med mäkleriverksamhet, Tarbit Shipping i Sverige och Nederländerna med rederiverksamhet. De flesta fartygen ägs av det nederländska företaget. Total handlar det om 14 fartyg.

Familjen Hermansson äger också Orion Tankers AB, ett annat tankfartygsrederi, och Hjerterö Rederi AB. Bägge två hemmahörande i Skärhamn. Bolaget tycks inte ha samband med ett norskt företag med samma namn.

Också familjen Svanström har andra företag, det handlar om fastighetskoncernen Seahorse AB i Göteborg som äger och förvaltar fastigheter med omkring 800 lägenheter och lokaler.

Intressant?
Media: ST,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Stockholm Chartering
Advertisements